Известие

Collapse
No announcement yet.

сваляне гредите на тавана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Имаш допълнително усилване за гредите. Но нямам снимки. И надали някой ще тръгне да си сваля тавана за да направи снимките
    мерси, а освен усилването има ли отбелязано за дупките къде да са? аз не искам снимки на тавана отвътре, а отвън със свалено капаче на гредата откъдето ще се видят болтовете и вече ако на колегата му се свалят болтовете да ми снима и без тях пак отвън
    ще си оправя мнението в първият пост, да стане ясно че искам снимки отвън на тавана а не вътре

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Пробвай да търсиш в нета,аз от бая време търся за 159 но няма нищо............

П.С.На 156 гредите на самия таван ли седят,защото не помня,при 159 са на гредата над вратите,която хич не е с тънка ламарина
    да на тавана са, на 156-та няма отделно греда над вратите, само в краищата на тавана има две ленти които са с наклон към вратите, но не са отделени от тавана, ламарината си е една, но явно е подсилена отдолу.
    иначе чета в нета ама нищо не намирам, а относно тапицерията на тавана отвътре, гледах я сега и не ми идва акъла как е захваната, не скивах никъде в краищата щипки или болчета, дали може да е залепен???
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
    Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Madjo Покажи съобщение
      мерси, а освен усилването има ли отбелязано за дупките къде да са? аз не искам снимки на тавана отвътре, а отвън със свалено капаче на гредата откъдето ще се видят болтовете и вече ако на колегата му се свалят болтовете да ми снима и без тях пак отвън
      ще си оправя мнението в първият пост, да стане ясно че искам снимки отвън на тавана а не вътре
      Мисля, че не всички имат това усилване, но не съм сигурен
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
        Мисля, че не всички имат това усилване, но не съм сигурен
        най-сигурно ще е ако успея да си махна тапицерията на тавана на моята кошница, но пуста му работа не можах да вдяна как да стане без да го изкурубвам като хайванин, а деликатно да се получи за да се ползва отново
        sigpic

Comment

от английският форум прочетох, че ако се свалят задните дръжки на тавана и лампичките, можело да се види дали има това подсилване отдолу за надлъжните греди - има ли нещо специфично при това сваляне? някой патил вече?
          sigpic

Comment

от английският форум прочетох, че ако се свалят задните дръжки на тавана и лампичките, можело да се види дали има това подсилване отдолу за надлъжните греди - има ли нещо специфично при това сваляне? някой патил вече?
            Дръжките се свалят елементарно, с по два болта са. Лампичките са на щипки - избутват се на една страна и се дърпа другата, ама не помня дали беше напред или назад
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Дръжките се свалят елементарно, с по два болта са. Лампичките са на щипки - избутват се на една страна и се дърпа другата, ама не помня дали беше напред или назад
              благодаря колега, вече за всичко питам откакто ме изненада това стъкло на задната врата с водача му в уплътнителя
              утре ще се пробвам и дай боже имам подсилване за гредите
              sigpic

Comment

благодаря колега, вече за всичко питам откакто ме изненада това стъкло на задната врата с водача му в уплътнителя
                утре ще се пробвам и дай боже имам подсилване за гредите
                Че те всички италианки от поне 25 години насам,имат такива водачи на джамовете в уплътнението
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Че те всички италианки от поне 25 години насам,имат такива водачи на джамовете в уплътнението
                  няма лошо колега, но аз лично разбрах след като свалих стъклото, а преди това не съм и предполагал за да питам, едва ли някой е знаел предварително докато не се е сблъскал с това

днес разкостих пластмасите около задният край на тавана и се опитах да надникна под него за да видя има ли подсилване за надлъжните греди....и това което се вижда не е много, има сноп с кабели и самият таван не може много да се свали, а ако го напъна повече, ще го пречупя, видях някаква планка доста стабилна, дълга около педя с два болта завити в посока към тавана, но не е точно в краят на тавана а малко по-напред, а доколкото знам гредите завършват точно в краят на тавана, преди вратата на багажника...въпросът ми е тази планка ли е подсилването за гредите и с тези два болта ли се захващат гредите но може би отвън навътре към планката ако резбата е на планката обаче...?
                  утре ще измеря разстоянието между 2-та болта на тази планка и 2-те дупки на гредите, ако съвпадат, ще е интересно....
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

опитах да надникна отпред и там няма никаква подсилена планка има някакви дупки, но разстоянието м/у тях е 2 пъти по-голямо отколкото м/у дупките на напречните греди, също и като наложа гредата върху тавана със задната й част в краят където свършва тавана откъм багажника, дупките на купето отдолу никак не съвпадат с тези на гредата
                    някой да сподели мнение...
                    това успях да снимам:
                    Attached Files
                    sigpic

Comment

Според мен,към тези планки които си открил се закрепят други планки,към които вече се захващат гредите
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

най-лесно виж колата от която си свалил релсите или питай човека който ги е свалял какво е развивал.

ако има други планки (както Мъри предполага) накарай го да ти изпрати и тях.

аз също отдавна мислех да си слагам ресли на тавана, но този филм започва да ми прилича на един друг, в която първа серия се слагаше шибедах на 166-ца
                        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                        Lancia Ypsilon '02

Comment

да така ще направя утре, верно е голям филм колега, той бай Италианеца не е могъл по малоумно и невъзможно да го направи, да разкостиш цялата кола отвътре за да си сложиш оригиналните греди
                          Last edited by Madjo; d.m.y г., 12:45.
                          sigpic

Comment

там откъдето купих гредите нямат купето, т.е. не са ги сваляли те, а са им дошли готови свалени само гредите
                            ужас, сега търся купе на спортвагон с греди на части, някой да е мяркал някъде у Майнатаун околието???
                            Last edited by Madjo; d.m.y г., 21:04.
                            sigpic

Comment

там откъдето купих гредите нямат купето, т.е. не са ги сваляли те, а са им дошли готови свалени само гредите
                              ужас, сега търся купе на спортвагон с греди на части, някой да е мяркал някъде???
                              ето тук има една такава

http://www.mobile.bg/11310847180144067
                              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                              Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                                ето тук има една такава

http://www.mobile.bg/11310847180144067
                                благодаря колега, то пък в Плевен, освен да се обадя и да видим ще се разберем ли по телефона само
                                sigpic

Comment

Working...
                                X